Vylet sa celkom podaril, zazitky si mozte precitat tuto :)https://castielosk.tumblr.com/po...o-vietnamuNaklady odhadom:Spiatocna letenka - 220€Ubytko: cca 10€\nocZa cely cas som rozbil ani nie 200€ keš (na svedomí to ma aj choroba a vietnamske ceny - pepsi cca 0,5 litra za 20 centov)  .

Za teplom do Vietnamu

Založil ve fóru Cestopisy

Vylet sa celkom podaril, zazitky si mozte precitat tuto :)

https://castielosk.tumblr.com/po...o-vietnamu


Naklady odhadom:

Spiatocna letenka - 220€

Ubytko: cca 10€\noc

Za cely cas som rozbil ani nie 200€ keš (na svedomí to ma aj choroba a vietnamske ceny - pepsi cca 0,5 litra za 20 centov)


0

Hmm, zaujímavé :-D. Toho cestovania navyše bolo dosť , ale súhlasím, že 1x-2x sa to asi dá zniesť. Nedá mi nespýtať sa, prečo si si vybral takú spolucestujúcu? Predpokladám, že to nebol random človek :D

0 Citovat

Každý preferuje něco jiného. Na mě to ale působí, že se výlet dvakrát nepovedl a musím se přiznat, že mě od návštěvy Vietnamu mírně odradil :). Z mého pohledu trávit tolik dní na cestě a mrznout v Cebu abych ušetřil pár tisíc je čiré bláznovství. Asi už jsme starý.  No a s takovou partačkou, tak to raději sám.

0 Citovat

ajajajaaaaj, tieto Cebu tripy :) Anču kde si zobral, tú radšej prenechaj Travelhackerke :D

inak "foldable travel cup" už objednaný.

Po druhej Cebu/UIA skladačke som sa tiež rozhodol, že už takéto výlety vymýšlať nebudem. Fakt si asi radšej vybavím dve priepustky od doktora naviac :D

0 Citovat

Bol som uz aj na lepsich dovolenkach :D Ale nie je to Vietnamom, je to suhra toho co pises, nocne lety resp. nad ranom , choroba a "partacka" ,ktora za 3 roky nepohla nikdy ani prstom. To by mi nevadilo ani teraz, ale byt zakerny je uz druha vec. Ako vidis, ovplyvnilo to aj cestopis ktory som napisal.

Ale zober si tie lepsie state k srdcu :) Cu Chi a Mekong boli super, kiez by som to mohol lepsie splanovat, ale bojujem s dovolenkami na viacerych frontoch, a konkretne na tejto sa mi nedostalo absolutne ziadnej pomoci + Novy rok a TET.

@Who kupovat letenky na takmer rok dopredu a s neistym vysledkom nebol ochotny nikto okrem nej :) 2x sa mi prihodilo, ze partaci nemohli odletiet na dovolenku, a mozem rovnako skonstatovat, ze ist sam tiez nie je ziadna vyhra ... ale lepsia ako toto :D aspon nemusis rozmyslat za dvoch.


Bola to kus divocina, ktora ak by sa dala lepsie naplanovat, tak sa naplanuje, lenze dobavit lepsie pripoje ta v konecnom dosledku bude stat tolko ( ak nie viac) ako na 1 prestup s Qatarcami.  Mne tie lety samo o sebe nevadili, este aj o tejto dovolenke mozem z polovice napisat, ze aj cesta je ciel, ale do tretice to uz nenapisem, pretoze na tej trase ma uz nema co ohurit a tolko dni na cestach by uz bola cista strata casu.

0 Citovat

tonic napsal(a):

ajajajaaaaj, tieto Cebu tripy :) Anču kde si zobral, tú radšej prenechaj Travelhackerke :D

Sak som ti pisal ,ze pockaj na moj cestopis a hned budes rad za partiu co si mal na Sri Lanke :D

0 Citovat

Hezky se to čte, ale asi jsi hodně skromný, když to označuješ za celkem podařený výlet. Na mě to působí jako rozsáhlý seznam věcí, kterým bychom se měli na cestách vyhýbat. Ale zase díky tomu se to dobře čte. Snad jen s jídlem nebyl problém (kromě odletu domů), i když rybí polévka ke snídani nezní moc lákavě. Mě už podobné články odradily od jižního Vietnamu, ale severní je prý lepší. Asi se většinu z plánovaného měsíce ve Vietnamu zdržím na severu.

0 Citovat

Teď píšeš Mekong byl super, ale v textu máš 10-minutový teleshoping, trapné vystoupení, dopravní zácpa na vorech (nebo čem), neustálé žádosti o dýška za téměř nic, dlouhá cesta, čekání před odjezdem... A 3 roky vydržet s takovou parťačkou, zkrátka jsi opravdu skromný člověk :-)

0 Citovat

Za mne klobouk dolů za ochotu podstupovat takové cestovní martýrium. 

0 Citovat

Skvělé čtení! Není nad dobrou spolucestující :DDD

0 Citovat

@Libor_S docela trefny komentar, vedel som ,ze to bude vyznievat nie zrovna optimisticky, ale je to pisane pod vplyvom negativnych emocii (z nej), ktore prekryju aj to pekne co som tam zazil. Mozno to tak nevyzera, ale on bol aj tak podareny, nakolko ma obohatil o iste skusenosti (tranzit,uber,ocarenie Kyjevom). Mam znamych z polska, ktori cestuju svetom a hlavne aziou uz nejaky ten rok a sever sa im pacil najviac. Trebalo sa drzat ich rady - Mekong 2 dni, Cu Chi so Saigonom 1 den, Da Lat+vodopady 2 dni a potom utekat do Hue. Naspet z Da Nang ... alebo ist do Vietnamu radsej sever, tam je toho daleko viac.


Ale vdaka vam za reakcie, asi to skutocne bolo martýrium :D Skoda, ze moji dlhorocni spolucestujuci nie su momentalne k dispozicii, cestopis by vyzeral inac, hlavne by som nemusel pisat o blbostiach typu horucka, dole schodmi a ukazovanie na obrazok s cenou zajazdu :)
0 Citovat

Máš talent na špatné zprávy. Ale nic si z toho nedělej, většina "cestopisů" je takových, proto je raději nečtu. Teď jsem se přemohl a lituji toho. Snad brzo zapomenu.


Jestli můžu něco doporučit, tak se příště vykašli na všechny negativa a zbytečné podrobnosti. Napiš raději krátce a stručně (to především), co je na místě pěkného a proč tam letět.

0 Citovat

Myslím si, že ty raději nedoporučuj vůbec nic. Každý si může psát jak chce a jestli se ti to nelíbí, tak to nečti. Jsme nadšení, že jsme se o tobě dozvěděli, že cestopisy nečteš. Něco to o tobě svědčí. Obrázek si udělá asi každý sám.

0 Citovat

Njn, taky jsem jednou prubnul Cebu, trochu jinej routing, ale příště taky radši sáhnu jinam. PRG-KBP-DXB-MAN-PPS-MAN-CAN-CKG-LGW-PRG. Jeden segment s Tianjin Airlines. Tady by se opravdu dalo říct, že cesta může být i cíl:D

Btw. i když celkem za 7500 ....

0 Citovat

@nonameov som si vedomy negativneho nadychu mojho textu, ale chcel som, aby to slo vonku v podobe v akej si si to precital. Povazujem sa za pozitivneho cloveka a nemusiet riesit banalne problemy, tak mam daleko viac zaujimavosti na opis. Moje cestopisy su ovplyvnene "emociami" ,no a co si budeme klamat ... natresk v lodkach, sprepitne pre kazdeho a chodenie po teleshopingoch vo mne extra emocie nevyvolali ...

Ale suhlasim s tvojim doporucenim, aj som rozmyslal ci nenapisem skor verziu pozitivneho charakteru, ale to by si vlastne nemal co citat, kedze sme stravili 6 dni v Nha Trang na plazi (lebo novy rok a TET). Navyse pisem o ceste za teplom, nie cisto o Vietname lebo to by som mohol preskocit vsetky omacky a zacat stylom "po 3 dnoch cestovania konecne pristavame ... " .
0 Citovat

Zná někdo důvod proč je u Cebu taková kosa? Na stížnosti letušky nereagují? 

0 Citovat

Lidi obvykle píšou, že Cebu pouští klimatizaci naplno. S ohledem na to, že v těch výškách je venku kolem -50°C, je spíš podezřívám, že šetří na topení :-)

Já jsem s nimi letět jen domácí lety a 1 kratší na Tchaj-wan a na zimu si nevzpomínám. Možná se to nestihlo tak prochladit.
0 Citovat

Manila - Ho Chi Minh bola pohoda, ale Dubai - Manila obojsmerne mraznicka, aj pred 2 rokmi ... dovod netusim,ale zima jak v Mrazikovi :D

0 Citovat

presne, oni mrazia len tu 330ku. Dovod jednoduchy - deky su na predaj

0 Citovat

To jsem si říkal, že jsem měl před pár lety příšernou neakční partnerku, taky Anču. Tahle ji ve všech ohledech překonala. Takovou skládačku bych si jinak nechal líbit. Ještě jsem nic takového neměl :-D

0 Citovat

Mi se ten cestopis líbí - od cesty mě cizí negativní zkušenost neodradí a alespoň se můžu vyhnout stejným chybám. Nemám rád, když cestopis vypadá spíše jako reklama ;-)

Parťačku jsi si vybral sám a není to první cesta, přípravy šly všechny za tebou, ale zase jsi si to mohl naplánovat podle sebe a nevěřím, že tě to nebavilo (nebo sralo). Pokud nechceš cestovat sám, musíš se s parťákem "naučit pracovat" a ne si pak stěžovat ;-). Jste oba neměli data? Je tam nějaký problém komunikaci? My když se s parťákem rozdělíme (třeba mu bylo zle a já v jeskyni ležet nebudu když před jeskyní stojí motorka) tak i tak jsme byli v kontaktu - posílal jsem mu přes FB fotky jde jsem, domlouvali jsme se kdy přejedu aby jsme zkoordinovali jídlo...

Psal jsi o ceně letenek a nějaký průměr za ubytka. Máš sečtené náklady na dovolenou komplet? Mě třeba poslední 3 týdenní výlet do Kambodže (s pár dny v Hong Kongu a nakouknutím do Saigonu) vyšel někde pod 50. Ale je to se vším všudy vč. dárků, suvenýrů, vlaků v ČR... Podle mě pak rozdíl cca 5tis (10%) nehraje roli a je lepší zvolit pohodlnější způsob dopravy... Líto mi je jen že jsem se neprojel kambodžským vlakem, ale vše nemůže vyjít na 100%. 

0 Citovat

Tak 3 týdny v Kambodži plus ten zbytek za 50 tis je poměrně dost na Asii. To cestuješ maličko jinak než voughne :). Dávalo by mi to smysl, pokud bys letěl bussnis class za nějakých 30. Nebo jen nakupuješ drahé dárky.

0 Citovat

Za 50k máte RTW :-D

0 Citovat

Neřekl bych, že nějak rozhazujeme nebo kupujeme drahé dárky. Je to ale do koruny vše vč. jídla, vstupů (do Angkor Parku není úplně levný vstup...). Doprava (lety, autobusy, taxíky...) je z toho tak 20tis. 

0 Citovat

@rsaf díky :) ja som realista a pisem veci pozitivne, aj negativne. Pre mna by cestopis ako si ho predstavuje nonameov nemal ziadnu uzitkovu hodnotu. Citalo by sa to mozno dobre, ale napisat aky bol Mekong super a nespomenut sprepitne pre kazdeho by pre mna bolo "slnieckarstvo".


Partacka je pasivna, akekolvek planovacky nechavala vzdy na mne, z jej strany to bolo vzdy akceptovane tak, ako som to predostrel ... ziadne naznaky uprav itinerara, lebo to by uz musela otvorit google :D Pisal som aj vyssie, pasivita mi neprekazala ani pominule roky, prekvapila mna zakernost. Ja som data vo Vietname nemal, na dovolenky chodim objavovat, ale nie zakutia facebooku :) Ten skuter a vodopady boli naschaval ,ale dovod netusim. Nechcem sa tu hrat na neviniatko, niekde uz len ta chyba bude, ale ja netusim kde :) Mal som aj ine partacky, a tam to fungovalo uplne bez problemov.

Planovalo sa to ako planovalo ... este 2 tyzdne pred odletom som nevedel, ci kvoli mimoriadnym udalostiam poletim, a mal som ine problemy, ako riesit kde budem spat o mesiac v Nha Trang.

Naklady som nepocital, ale skusim (na osobu)

Ubytko:

BUD -5€,

Vietnam - 118 €  (5-18. feb)


Doprava:

Letenky - 220 €

prelet s Vietjet (Nha Trang - Ho Chi Minh) - 14€

Futabus (Ho Chi Minh - Nha Trang) - 8,5 €

Doprava na letiska (vlaky,uber) - odhadom 50 €


Dubai vyber z bankomatu 200 dirhamov (44€)

Z domu 170 € ktore som minul (10€ Manila, 10€ Kiev, 150 € Vietnam)

Platby kartou odhadujem tak na 60-80 €

Viza - 21 €


Tipujem ,ze ma to stalo komplet do 750 € plus minus.  Vo vietname a vlastne nikde som sa nekopeckoval :D

0